Den första uttagningen till tävlingen Årets Kock – SM i professionell matlagning har genomförts av tre jurygrupper runt om i landet. Idag på Restaurang Aira presenterade juryordförande Tommy Myllymäki och tävlingsledare Viktor Westerlind de 24 bidrag som går vidare till kvaltävlingen den 14-15 juni på Stockholms hotell- & restaurangskola.
Följande kockar går (utan inbördes ordning) vidare till kvaltävlingen i Årets Kock:
Björn Glans, Stiftsgården Åkersberg, Höör
Joakim Kjaerkner, Brasserie Du Sud, Ystad
Martin Karlsson, Grenna Hotell, Gränna
Anton Kardell, Human, Göteborg
William Brittsjö, Restaurang Etoile, Stockholm
Liselott Karlsson, Restaurang Hybrid, Stockholm
Jim Florin, Den Gyllene Abborren (Toftaholm Herrgård), Vittaryd
Mikael Feuk, Gastro Gaspari, Fylkinge
Sebastian Lönnberg, Restaurang Nook, Stockholm
Mattias Göransson, High court Malmö – Restaurang Ivar, Malmö
Oskar Persson, Restaurang Publiken, Stockholm
Martin Anneflod, Spiseriet, Varberg
Tobias Lundgren, Wedholms Fisk, Stockholm
Magnus Åkerström, Teaterbaren, Stockholm
Emma Fyman, Två Skyttlar, Kinna
Jessie Sommarström, Urban Deli, Stockholm
Pontus Lindgren, Omaka, Stockholm
Luqaz Ottosson, Restaurang ROT, Gotland
Marcus Bortheiry, Bang Matbar, Göteborg
David Forsman Törnkvist, Lilla Ego, Stockholm
Wael Abdulkader, Grand Hotell i Lund
Viktor Thulin, Matrummet, Lund
Ola Wallin, Hällsnäs Hotell och Restaurang, Göteborg
Carl Jonsson, Vilda Restaurang, Göteborg
"- Årets Kock är Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling och det märks. I år har nivån varit väldigt hög och det gjorde det svårare än på länge för oss i juryn att utse de 24 kockar som nu gått vidare till kvaltävlingen" säger Tommy Myllymäki, juryordförande för Årets Kock 2022. På plats Restaurang Aira fanns också Årets Kocks nya VD Hélène Kugelberg.
"- Det märks att svensk gastronomi är starkare än någonsin. Jag är häpen över vilken nivå våra kockar håller. Det ska bli mycket spännande att följa de allra bästa hela vägen till finalen i höst" säger hon. I jurygrupperna till kvaltävlingen i Årets Kock 2022 sitter några av Sveriges främsta kockar men också andra personer med gastronomisk kompetens både från både Sverige och utomlands. Tävlingen Årets Kock 2022 består av tre tävlingsfaser: anmälan (receptkvalet), kvaltävling och final. Under tävlingens gång kommer juryn att bedöma tävlingens olika delmoment. Utformning av jury kommer att variera beroende på vilket eller vilka tävlingsmoment som ska bedömas. Juryordförande för Årets Kock 2022 är Tommy Myllymäki. Finalen i Årets Kock 2022 går av stapeln den 15 september på Annexet i Stockholm. För mer information: Tommy Myllymäki, juryordförande Årets Kock, tommy@aira.se Hélène Kugelberg, VD Årets Kock, helene.kugelberg@aretskock.se
Årets Kock är SM i professionell matlagning, Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling
Årets Kock AB ägs av Arla och Spendrups. För Arla och Spendrups är Årets Kock en arena och ett forum för att driva restaurangbranschen framåt och att leda svensk gastronomi in i framtiden.
Affiliatelänk till Årstiderna från Adrecord
Comments